Hlavní obsah

Slunce, seno, politika. JZD Hoštice obětovalo pro Zemana peníze na dožínky

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

JZD Dobrá voda Hoštice u Volyně, které proslavila filmová trilogie Slunce, seno,..., věnovalo prezidentskému kandidátovi Miloši Zemanovi 20 tisíc korun na kampaň. Peníze byly původně určeny na podnikové dožínky. Režisér známých komedií Zdeněk Troška přitom podporuje Zemanova konkurenta Jana Fischera.

Foto: Tomáš Holý, Novinky

Do Hoštic je to od vlakové zastávky zhruba dva kilometry pěšky po silnici.

Článek

„JZD Dobrá Voda Hoštice u Volyně tímto oznamuje, že na členské schůzi dne 5. 10. 2012 odhlasováním 84 procent všech členů bylo rozhodnuto, že obnos 20 000,- Kč, který byl původně určený na uspořádání podnikových dožínek 2012, věnovat na podporu prezidentské kampaně Ing. Miloše Zemana,“ informoval předseda družstva Miloslav Daňha v tiskové zprávě.

„Chceme tímto v rámci našich možností přispět ke zdárnému výsledku jeho volební kampaně. Osoby pana Zemana si velice vážíme, pamatujeme dobré zkušenosti podpory zemědělství a venkova za jeho vlády a chtěli bychom mu tímto projevit úctu,“ dodal předseda JZD.

Režisér populárních letních komedií z Hoštic Troška ale podporuje Zemanova soupeře Fischera. „Je to jeden z mála opravdu slušných a důvěryhodných lidí a velice si ho vážím. Já si myslím, že pan Fischer již prokázal, že je opravdu člověk na svém místě. Opravdu bych si přál, aby zvítězil a vrátil tomuto národu důvěru v politiku,“ uvádí režisér na Fischerově webu.

Přímá volba prezidenta proběhne 11. a 12. ledna příštího roku. Případné druhé kolo se bude konat 24. a 25. ledna. Prozatím oznámilo splnění podmínek kandidatury osm osobností, které mají nominaci od zákonodárců, nebo získaly alespoň 50 000 nominačních podpisů od občanů. Předvolební průzkumy dlouhodobě označují za favority expremiéry Fischera se Zemanem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám