Hlavní obsah

Teplo je minulostí, vládu převzal podzim

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rázné ochlazení z konce minulého týdne dalo jasně najevo, jaký bude charakter počasí v následujících dnech. Připravit bychom se měli na teploty pouze do 15 stupňů Celsia a ráno na možné přízemní mrazíky, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Mrazivé pondělní ráno zaznamenali meteorologové například v Šindelové, kde klesla teplota k minus 2,5 stupně Celsia, ale třeba i v Plzni-Bolevci (minus 0,2 stupně). Na hřebenech Krkonoš a Jeseníků se objevil sněhový poprašek.

Přes den by mělo být  polojasno, na severu až oblačno s  občasným deštěm, přičemž na vrcholcích hor mohou být srážky smíšené. Odpolední maxima se dostanou na devět až 13 stupňů.

"V úterý bude převládat polojasno až oblačno, na jihu může být až zataženo a objeví se tam rovněž přeháňky," uvedla Honsová. Odpolední maxima se dostanou na 12 až 16 stupňů, což z tohoto dne dělá nejteplejší den celého týdne.

Středa nabídne oblačné, přechodně i polojasné nebe, místy se budou objevovat přeháňky a teploty budou šplhat mezi devět až 13 stupňů.

Podobný ráz si uchová počasí i ve čtvrtek. Přeháňky by se však měly vyskytovat převážně v horských oblastech. Odpolední maxima se dostanou opět na 10 až 14 stupňů.

Prakticky identické počasí očekávají meteorologové i v pátek. Na víkend by se mělo zatáhnout a na většině území by se měly objevit přeháňky či déšť. Odpolední teploty zůstanou na  hodnotách do 14 stupňů, ráno budou klesat na osm až čtyři stupně.

V průběhu pracovního týdne budou rána chladnější a teploty budou šplhat pouze na pět až minus jeden stupeň. Objevovat se budou i mlhy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám