Hlavní obsah

Zahraniční ochranky prý celou věc berou jako exces

Právo, har

Páteční selhání ochranky prezidenta republiky Václava Klause by podle náměstka policejního prezidenta Tomáše Kužela nemělo mít vliv na důvěru zahraničních ochranných služeb ve své české kolegy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Plastová pistole, z níž muž na Klause vystřelil.

Článek

„Ohlasy z různých partnerských ochranných služeb jsou následující: vnímáme to, protože vás známe a byli jste vždy velmi nadstandardní, jako jednotlivý exces, jako něco, co se nemělo stát, co se nestává standardně,“ řekl včera Právu Kužel.

Nemá prý informace o tom, že by hrozilo, že by se policisté z jiných států při akcích s mezinárodním přesahem zdráhali spolupracovat s českými ochránci.

„Každý takový incident je ranou pro důvěru v takové jednotky,“ sdělil náměstek ministra vnitra Jaroslav Hruška. Jediným možným řešením je podle něho postavit se tomu, co se odehrálo v Chrastavě na Liberecku, čelem a poučit se z chyb.

Zpráva o útoku na prezidenta Klause airsoftovou pistolí a někdy i jeho televizní záběry obletěly svět. Zahraniční média poukázala na selhání ochránců hlavy státu a čeští bodyguardi se už stali i terčem vtipů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám