Hlavní obsah

Kvůli prohibici se nesmějí vysílat reklamy na zakázaný alkohol, rozhodla rada

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prohibice, která trvá na území České republiky od pátku, se kromě prodeje destilátů dotkne také reklamy. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na své úterní schůzi rozhodla o zákazu vysílání reklam na lihoviny, které podléhají prohibici. Tedy všechny ty, které překročí 20 procent obsahu etanolu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

O rozhodnutí informovala předsedkyně rady Kateřina Kalistová. „Rada dospěla k závěru, že po dobu platnosti tohoto mimořádného opatření není vysílání reklamy na lihoviny specifikované opatřením v souladu se zákonem o regulaci reklamy,“ uvedla Kalistová.

Až do odvolání platí na pokyn ministra zdravotnictví zákaz nabízení i prodeje lihovin o obsahu etanolu od 20 % objemových, včetně tuzemáku a konzumního lihu. „Na lihoviny specifikované v mimořádném opatření se tedy právě proto, že mimořádné opatření zakazuje jejich prodej, vztahuje zákaz reklamy,“ informovala Kalistová.

"Reklamu na lihoviny specifikované v Mimořádném opatření nelze po dobu jeho trvání šířit v televizním a rozhlasovém vysílání a prostřednictvím audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání,“ dodala.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám