Hlavní obsah

Rathova exmluvčí Mascheková je lídrem nového hnutí pro krajské volby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalá mluvčí někdejšího středočeského hejtmana Berill Mascheková bude volebním lídrem nového politického hnutí Středočeši2012. Na tiskové konferenci rovněž potvrdila, že na čtvrtém místě kandidátky se bude o post v krajském zastupitelstvu ucházet i Rathova manželka Eva.

Foto: Milan Malíček, Právo

Berill Mascheková

Článek

Mascheková zároveň důrazně odmítla domněnku, že by se na kandidátce mohl objevit i samotný David Rath, o jehož propuštění na kauci se v současné době hojně spekuluje. Uvedla však, že by v případě Rathova budoucího očištění uvažovala o jeho umístění na čestné místo na konci kandidátky. "Nejsme protestní hnutí ani obhájci doktora Davida Ratha," zdůraznila Rathova bývalá mluvčí.

Také podle předsedy a zakladatele hnutí Jaroslava Kratochvíla toto uskupení nezavírá před Rathem dveře. Podle Kratochvíla je připraveno využít jeho zkušeností a naslouchat jeho názorům a doporučením. Dodal, že byl s Rathem v dobách dobrých, a proto ho neopustí ani v dobách zlých.

Zatím se financují "svépomocí"

Hnutí bude podle Maschekové prosazovat například vyrovnané hospodaření kraje bez zadlužování, rozumné investice, dostupné bydlení pro mladé, bude usilovat o dostatek míst v mateřských školách a domovech pro seniory, o rekonstrukci silnic či o rozvoj učňovských oborů.

Nyní Středočeši čekají na potvrzení předložené kandidátky, aby mohlo zahájit kampaň. V ní počítá podle Maschekové s několika billboardy, volebními novinami a především s přímými kontakty s voliči. Svůj "chod" hnutí zatím financuje "svépomocí", dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám