Hlavní obsah

Na registr volal celý týden, když měl fungovat a přijel, nevyřídil vůbec nic

Liberec

Důsledky, jaké může mít problematický centrální registr vozidel, lze demonstrovat na případu Pavla, který se vydal ve středu přihlásit svůj ford z Prahy do Liberce, kde má trvalé bydliště. Ještě předtím se ujišťoval u úředníků, že bude odbaven. Jenže v Liberci funguje registr jen s velkými obtížemi.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Problémy s registrací vozů trvají již třetí týden. Ilustrační foto.

Článek

"Týden jsem na registr v Liberci volal, kdy mohu přijet, abych měl jistotu. Včera mi řekli, že by to dnes již mělo jít," řekl mladý muž, který nechtěl uvést své příjmení. Žije sice v Praze, ale auto musí přihlásit ve sto kilometrů vzdáleném Liberci, protože tam má trvalé bydliště.

"Doufám, že za dopoledne to snad vyřídím, po obědě musím být v práci," dodal. Možná zbytečnou cestu ale úředníkům za vinu nekladl. "Oni to neovlivní, snažili se mi pomoci," konstatoval.

Také další návštěvníci libereckého úřadu jsou nespokojení a označují dění kolem registru za blázinec. „Ráno posílali z radnice SMS, že systém nefunguje. Pak přišla zpráva, že je funkční," popsal Jakub Vavřina. Když však lidé znovu přišli, systém opět fungoval jen částečně. Jakub Vavřina měl ale štěstí. "Potřeboval jsem přihlásit tažné zařízení, i s čekáním vyřízeno za tři čtvrtě hodiny," dodal.

Na SMS od magistrátu ale všichni nespoléhají, mezi nimi i Lukáš Vích. "Jsem tady už třetí den," uvedl mladý muž, který potřebuje přehlásit auto. Jak dlouho dnes bude čekat, netuší. "Dokud budou lidi brát, počkám," dodal.

Registr vozidel v Liberci ráno podobně jako v jiných městech nefungoval. Po půl deváté se ho sice podařilo zprovoznit, pak však přišel další výpadek. "Předpokládáme, že částečné výpadky systému budou po celý den," uvedla mluvčí radnice Pavlína Stránská.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám