Hlavní obsah

Dlouhý odstartoval běh na Hrad

Právo, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vladimír Dlouhý ve čtvrtek dopoledne oficiálně zahájil prezidentskou kampaň. A to poněkud netradičně: během v pražské Stromovce. Zde také začal se sbíráním podpisů, kterých ke vstupu do klání o Hrad potřebuje 50 tisíc.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vladimír Dlouhý při zahájení své prezidentské kampaně

Článek

Bývalý ministr průmyslu a obchodu nazval stěžejní část své kampaně „Dlouhý běh na Hrad.“

„Chtěl bych oběhnout mnoho vybraných tras po celé republice. Je to také část prezentace mých názorů, které bych chtěl lidem předat. Vlít jim optimismus do žil,“ prohlásil Dlouhý, který si za heslo své kampaně zvolil „Ano, chci“, nápadně podobné „Yes, we can“, se kterým vyhrál před čtyřmi lety Barack Obama prezidentské volby v USA.

Dlouhého přišla podpořit jeho manželka Eliška a fotbalista Karel Poborský, kteří jako první podepsali petiční archy.  „Život měřím sportem a lidi, kteří se umí stavět ke sportu tak, jako tady Vláďa, mají můj obdiv, a proto jsem dnes tady,“ prohlásil Karel Poborský.

Chce uběhnout pět set kilometrů

Poté si Dlouhý, oblečen do sportovního, nasadil startovní číslo 1 a spolu asi s dvacítkou dalších běžců, včetně mladé ženy s malým dítětem v kočárku, vyběhli na zhruba dvoukilometrovou trasu Stromovkou.

Takových běhů čeká ještě Dlouhého jedenáct. Při těch dalších se už bude setkávat s občany. Na první vyráží začátkem srpna v Moravskoslezském kraji, poslední bude v říjnu v Praze. Prezidentský kandidát by na své cestě na Hrad měl uběhnout zhruba pět set kilometrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám