Hlavní obsah

Firma dostává za problematický registr aut od ministerstva 13 miliónů měsíčně

Novinky, jas
Aktualizováno

Za provozování IT služeb, mezi něž patří i vývoj Centrálního registru vozidel (CRV), dostává společnost ATS – Telcom Praha od ministerstva dopravy každý měsíc přes 13 miliónů korun. Během tří let, na něž je smlouva sjednána, by tak měla od resortu vyinkasovat 474 miliónů bez ohledu na to, zda bude ministerstvo moci služby využívat.

Foto: Josef Vostárek , ČTK

Článek

Podle ministerstva byla takováto smlouva na dodavatele služeb informačních technologií uzavřena v roce 2010 a za jejím podpisem stojí tehdejší náměstek ministra Roman Boček.

"Ministerstvo se na základě počínání dobrého hospodáře rozhodlo pod novým vedením využít s ohledem na tyto vázané finanční prostředky k dodání aplikace centrálního registru vozidel (CRV) v rámci této smlouvy," uvedl ve středu resort, který zároveň smlouvy zveřejnil.

Za registr jsme zatím nezaplatili, hájí se ministerstvo

"Zároveň byl na začátku tohoto roku podepsán dodatek k dřívější smlouvě, díky kterému byly zpřísněny sankce v případě neplnění,“  doplnil ministr dopravy Pavel Dobeš (LIDEM) s tím, že ministerstvo aplikaci CRV doposud oficiálně nepřevzalo a nezaplatilo firmě ani žádné plnění.

"Jedná se o částku 32 428 800,- Kč včetně DPH (uváděná částka za software aplikace CRV ve výši 37 miliónů korun je součástí smlouvy z roku 2010; firmě by byla vyplacena i tehdy, kdyby se aplikace CRV nerealizovala)," upozornil resort.

Centrální registr  se od svého spuštění potýká s problémy. První týden byl na většině míst prakticky nefunkční. Nyní se situace zlepšila, nicméně podle úředníků je i nadále pomalý a nelze se na něj plně spolehnout.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám