Hlavní obsah

Na víkend se ochladí a bude pršet

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zatímco minulý týden přinesl do České republiky tropické teploty, v nadcházejících dnech bude převládat chladnější počasí, zamračeno a deštivo. Jen o víkendu by měla rtuť teploměrů klesnout až o deset stupňů oproti předchozí sobotě a neděli. Informovala o tom Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Novinky

V následujících dnech bude obloha převážně zatažená.

Článek

Podle meteoroložky se ochlazení projeví už v pátek ráno, kdy naměříme v minimech 11 až 7 stupňů Celsia. Ani odpoledne nebudou teploty příliš vysoké, dosáhnou maximálně 17 až 21 stupňů. Po celý den bude navíc převládat velká oblačnost s občasným deštěm nebo přeháňkami. Srážky by měly ustávat až ve večerních hodinách.

Vlivem chladného a vlhkého vzduchu, který do Česka bude proudit, vydrží velká oblačnost s občasným deštěm také v sobotu. Podle Honsové nejsou vyloučeny ani bouřky. Ranní teploty se budou pohybovat kolem 13 až 9 stupňů, odpolední mezi 18 až 22 stupni. „Bude vanout čerstvý vítr, který ještě sníží pocitovou hodnotu až o dva stupně,“ dodala meteoroložka. Tepleji ale podle ní bude na Moravě, až 25 stupňů Celsia.

Významná změna nenastane ani v neděli, ačkoli zataženou oblohu přechodně vystřídá polojasno. Nadále se budou místy vyskytovat přeháňky, ojediněle i bouřky. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 19 až 23 stupni.

V prvních dnech příštího týdne se podle Honsové ještě o jeden až tři stupně ochladí. Nejčastější odpolední teploty dosáhnou 17 až 21 stupňů. Obloha přitom zůstane zatažená a nadále bude místy pršet. Od středy by se však mělo začít alespoň oteplovat, a to až na letní hranici 25 stupňů. „Tropické teploty se vrátí 25. července,“ dodala Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám