Hlavní obsah

Týden přinese vysoké teploty, na víkend se ale prudce ochladí a bude pršet

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Celý následující pracovní týden se budou teploty v České republice pohybovat kolem 20 stupňů Celsia a bude převážně polojasno nebo oblačno. Místy se vyskytnou přeháňky, ojediněle i bouřky. V pátek se výrazně ochladí a přijde intenzivní déšť. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Valentin Flauraud , Reuters

Článek

Počasí v následujících dnech bude spíše letní a nemělo by se příliš lišit od uplynulého víkendu. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 11 až 7 stupni, odpolední nejčastěji kolem 20 stupňů. Výraznější změnu přinese až závěr týdne, kdy se v pátek prudce ochladí a přijde intenzivní déšť. „Bude to i změna k dobrému,“ poznamenala Honsová s tím, že deště ukončí zvýšené riziko požáru a meteorologické, hydrologické a zemědělské sucho.

V pondělí bude polojasno až oblačno, odpoledne se místy vyskytnou přeháňky, ale půjde o lokální jevy a jejich intenzita by neměla být vyšší než 5 milimetrů. V maximech vyšplhá teplota na 19 až 23 stupňů Celsia.

Úterý bude nejteplejším a zároveň jediným letním dnem tohoto týdne, v maximech vystoupá rtuť teploměrů na 21 až 25 stupňů. Zpočátku dne bude polojasno nebo skoro jasno, odpoledne bude přibývat oblačnosti. Místy se mohou objevit přeháňky, ojediněle i bouřky.

V pátek se ochladí

Středeční den bude slunečný, na většině míst v České republice bude polojasno. Ojediněle může odpoledne při zvětšené oblačnosti přijít slabá dešťová přeháňka. Teploty se budou pohybovat mezi 18 a 22 stupni.

Ve čtvrtek bude zpočátku polojasno, odpoledne už převážně oblačno, sem tam s přeháňkami a ojediněle se vyskytnou bouřky. Odpolední teploty se vyšplhají na 19 až 23 stupňů.

Teprve v pátek se obloha zatáhne a začne pršet. Na některých místech přijdou i bouřky. Tento den se také výrazně ochladí. Odpolední maxima se dostanou na 13 až 17 stupňů. Stejné počasí se dá očekávat i v následujících dvou víkendových dnech.

Reklama

Výběr článků

Načítám