Hlavní obsah

Zoufalé manželky se budou točit v Hostivici, aneb Češi vymýšlejí vtipy na Ratha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pondělní zadržení hejtmana a poslance ČSSD Davida Ratha ve středočeské Hostivici už podnítilo českou lidovou tvořivost k vymýšlení vtipů, které si z kauzy utahují. Kromě slovních hříček začaly během úterý kolovat internetem koláže, které připomínají svéráznou okolnost Rathova zatčení, a sice sedmimiliónový úplatek umístěný v krabici od bot.

Foto: www.facebook.com

Švédský řetězec Ikea rozšířil svou nabídku úložných krabic o model Råthla, vtipkuje neznámý autor koláže na internetu

Článek

„V Hostivicích se teď může natáčet seriál Zoufalé manželky,“ objevilo se už v úterý dopoledne na Facebooku, krátce poté, co média přinesla zprávu o Rathově zadržení v místě jeho bydliště.

Foto: www.facebook.com

Svérázný učitel Rath u tabule

Další fórky na sebe nenechaly dlouho čekat. Objevily se zejména v diskusích pod články na zpravodajských serverech. Šprýmaři se zajímají o to, jakou velikost bot Rath má, a hned si odpovídají, že vzhledem k výši obnosu to bude asi sedmička.

Foto: www.facebook.com

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka na kresleném vtipu zvažuje strategii, jak zvednout popularitu strany. A podle vtipálka na to přišel.

Na sociálních sitích se šíří také upravená fotografie z filmu Jáchyme, hoď ho do stroje, v němž zazněla okřídlená hláška: "Neber úplatky, neber úplatky, neber úplatky". Hlavní hrdinové přitom na snímku hledí právě na Davida Ratha.

Foto: www.facebook.com

Zlidovělou větu Neber úplatky, neber úplatky z komedie Jáchyme, hoď ho do stroje staví upravená fotografie do nového kontextu.

Tvůrci satirického večeru o "blonďaté bestii", který uvádí A Studio Rubín, se již rozhodli, že poslancův případ zapracují do představení.

Poslance za ČSSD a hejtmana Středočeského kraje Davida Ratha zadrželi policisté v pondělí večer. V úterý mu bylo sděleno obvinění z trestného činu přijetí úplatku. Rath měl převzít sedm miliónů korun. Podle některých informací mohl úplatek souviset s využíváním evropských dotací v kladenské nemocnici. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Zadržení Ratha vyvolalo v ČSSD zděšení

Zadržení středočeského hejtmana a poslance ČSSD Davida Ratha vyvolalo v soc. dem. zděšení. V důvěrné informační SMS, kterou si straníci rozesílali, se omezují...

Výběr článků

Načítám