Hlavní obsah

Politici v čele s prezidentem Klausem si na Vítkově připomněli 67. výročí konce války

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Prezident Václav Klaus se v úterý za doprovodu ministra obrany Alexandra Vondry (ODS) zúčastnil na pražském Vítkově oslav 67. výročí ukončení druhé světové války.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Václav Klaus při pietním aktu na Vítkově

Článek

Vedle prezidenta a ministra obrany byl přítomen i premiér Petr Nečas (ODS), předsedové obou komor Parlamentu - Miroslava Němcová (ODS) a Milan Štěch (ČSSD), pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) i kardinál Dominik Duka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Václav Klaus předal několika jednotkám nové bojové prapory

Před politiky a přítomnými válečnými veterány i vojáky v činné službě defilovali za zvuků chorálu  Ktož jsú boží bojovníci historické prapory. Politici i zástupci dalších organizací následně položili věnce k Národnímu památníku na Vítkově. Poté účastníci uctili památku obětí minutou ticha a salvami čestné stráže.

Prezident rovněž na základě svého rozkazu propůjčil několika útvarům bojové prapory.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Václav Klaus s ministrem obrany Alexandrem Vondrou

Prezident Klaus u příležitosti oslav Dne vítězství  jmenoval rovněž několik nových generálů. Ministr Vondra udělí několika vojákům nejvyšší resortní vyznamenání.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Václav Klaus povýšil například generálmajora Petra Pavla do hodnosti generálporučíka

Současný generálmajor Petr Pavel, který je zástupcem náčelníka generálního štábu, je nyní nově generálporučíkem. Dosavadní plukovník František Mičánek se stal brigádním generálem a do hodnosti generálmajora prezident povýšil i brigádního generála Jaroslava Kociána. Generálskou hodnost má i šéf vězeňské služby Jiří Tregler.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám