Hlavní obsah

Tisíce lidí pochodovaly Prahou za legalizaci marihuany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

V Praze se v sobotu konalo protestní setkání za legalizaci marihuany. Průvod převážně mladých účastníků akce Million Marihuana March se za doprovodu hudby vydal odpoledne přes Václavské náměstí a Vinohrady do žižkovského parku Parukářka, kde se konal happening.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Pochodu za legalizaci marihuany se zúčastnily tisíce převážně mladých lidí.

Článek

Na Václavském náměstí se začali první účastníci akce scházet již dlouho před začátkem pochodu. Někteří přišli vyzbrojeni transparenty s hesly na podporu konzumace marihuany. Někteří měli za uchem zasunuté ubalené marihuanové cigarety, část většinou pestře oblečených lidí se posilňovala nakoupeným pivem a vínem.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Protestního pochodu se účastnily tisícovky převážně mladých lidí

Na protest dohlížely desítky policistů a strážníků, nechyběla ani jízdní policie. Součástí pochodu centrem Prahy bylo i živé vystoupení kapely na jednom z doprovodných vozů. Průvodem se linula charakteristická vůně marihuany.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Protestního pochodu se účastnily tisícovky převážně mladých lidí

K občerstvení konopné pivo a zmrzlina

Vrcholem akce byl happening v žižkovském parku Parukářka. Organizátoři dopředu avizovali, že k dispozici budou dvě hudební podia, konopný trh, přednášky, infostánky, dětský koutek, žonglérské dílny nebo čajovna. K občerstvení nabídli pořadatelé konopné pivo či zmrzlinu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Pochodu za legalizaci marihuany se zúčastnily tisíce převážně mladých lidí

Čeští zastánci legalizace konopí se na akci organizované občanským sdružením Legalizace.cz počátkem května setkávají pravidelně, letošní protest je již patnáctý v řadě. Jeho účastníci chtějí podpořit pěstování konopí pro léčebné a "rekreační" účely. Marihuana je podle všeho nejrozšířenější ilegální drogou v ČR, podle průzkumů ji vyzkoušela více než polovina lidí ve věku 15 až 34 let.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Pochodu za legalizaci marihuany se zúčastnily tisíce převážně mladých lidí

"Je nepřípustné, aby politici i odborníci trvali na tom, že dovážená či v licencovaných pěstírnách produkovaná marihuana bude legální léčivo, ale pacientem či seniorem na zahrádce vypěstovaná kytka konopí bude i nadále nelegální a nebezpečná droga, za jejíž pěstování bude hrozit trestní postih," uvedl k legalizaci léčebného konopí Robert Veverka, předseda sdružení Legalizace.cz.

Anketa

Jste pro legalizaci marihuany?
Ano
60,3 %
Ne
36,9 %
Nevím
2,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 24971 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám