Hlavní obsah

Anonymous chce v sobotu shodit weby politických stran

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hnutí Anonymous v pátek oznámilo, že hodlá v sobotu dopoledne zaútočit na webové stránky všech parlamentních stran. Hackeři, kteří už v minulosti shodili v České republice několik webů pomocí uměle vyvolaného nadměrného přistupování k jejich serverům, tentokrát nazvali akci Operace Zánik.

Foto: Profimedia.cz

Maska Guye Fawkese, jenž se v 17. století v Anglii pokusil zabít krále a členy parlamentu, je symbolem Anonymous.

Článek

„Operace Zánik si klade za cíl 28. dubna v 11:00 hodin dopoledne shodit webové stránky všech stran dolní komory parlamentu, mezi které patří TOP 09, ODS, VV, NS-LEV 21, ČSSD, KSČM,“ stojí v prohlášení Anonymous, které se objevilo na internetu.

„Naši volení zástupci jsou nekompetentní, morálně zkažení, zkorumpovaní a nemají nejmenší zájem na tom, aby se náš systém mohl suverénně reformovat a vyvíjet bez korporátního a lobbistického vlivu,“ píší aktivisté s tím, že souboj pravice a levice je jen falešný dualismus, který má udržet iluzi demokracie.

Anonymous už v minulosti napadli stránky vlády, ODS, Miroslava Kalouska nebo Ochranného svazu autorského (OSA). Používají k tomu metodu DDoS (Distributed Denial of Service), kdy je server zahlcen požadavky na zobrazení stránky a spadne.

Anonymous je volné společenství hackerů, recesistů a síťových aktivistů, které nemá jasnou strukturu a vedení a ani jasné zaměření, proti čemu a jak bojuje. Všeobecně je vnímáno jako hackerské sdružení, protože největší pozornost vzbuzuje svými hackerskými útoky, ale prezentuje se i různými žerty či recesemi nebo pouhými informacemi a sděleními na internetu. Skupina se často prezentuje maskou inspirovanou tragickým hrdinou katolických vzbouřenců v Londýně na počátku 17. století Guyem Fawkesem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám