Hlavní obsah

VV se stanou Nečasovými sluhy, očekává nezařazený poslanec Doktor

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslanec Michal Doktor, který před časem opustil ODS a ve Sněmovně figuruje jako nezařazený za hnutí Jihočeši 2012, očekává, že se Věci veřejné stanou "sluhy" premiéra. Doktor je jedním z poslanců, kteří by mohli kabinet podporovat. Do žádného klubu však vstupovat nehodlá.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Poslanec Michal Doktor.

Článek

Doktor deklaruje, že bude-li kabinet prosazovat návrhy korespondující s nynějším programovým prohlášením, nemá s jeho podporou problém.

"Premiér bude mít větší potíže s vlastními členy ODS než s Michalem Doktorem," uvedl poslanec v České televizi. V každém případě prý odmítá zvyšování daní a bianco šek k vládnutí bez stanovení konkrétní odpovědnosti nikomu nepodepíše.

VV jsou podle Doktora užiteční hlupáci

V reakci na slova šéfa VV Radka Johna, že Věci veřejné chtějí ve Sněmovně fungovat jako "konstruktivní opozice", Doktor uvedl, že se stanou sluhy premiéra a koalice.

"Konstruktivní opozice většinou sehraje roli těch dobráků, kteří přijdou na pomoc vládě ve chvíli, kdy tlak někoho zevnitř vlády je neakceptovatelný," uvedl poslanec.

Johnovo vyjádření prý vyhodnocuje tak, že se "stane sluhou Petra Nečase, respektive vládní koalice ve chvíli, kdy uvnitř koalice budou vznikat legitimní nároky na změny některých dokumentů".

Reklama

Související témata:

Související články

Doktor si při námluvách pohrává s Peake

Ani pátek nenapověděl, zda vláda premiéra Petra Nečase (ODS) v pondělí padne. Snaha vicepremiérky Karolíny Peake získat na svou stranu deset poslanců, kteří by...

Výběr článků

Načítám