Hlavní obsah

Přicházejí deštivé dny, lepší to nebude ani v příštím týdnu

– Praha
Novinky, val

Závěr pracovního týdne i nadcházející víkend se ponesou ve znamení zatažené oblohy a deště. Výrazné zlepšení nepřinese ani počátek příštího týdne. Teploty vzduchu budou ovšem poměrně vysoké. Novinkám to řekla Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Ve čtvrtek dopoledne bylo zataženo s deštěm nebo přeháňkami, které mohly na horách přecházet ve smíšené či sněhové. Postupně by ale od západu mělo oblačnosti ubývat. Teplota v odpoledních maximech se bude pohybovat mezi 10 až 14 stupni Celsia.

Pátek by měl být méně zatažený. Obloha bude oblačná až polojasná, místy se vyskytnou přeháňky, ale ne zvláště intenzivní. Odpolední teploty se budou pohybovat mezi 12 až 16 stupni.

O víkendu ovlivní území České republiky oblast nízkého tlaku vzduchu, která od jihu přinese velkou oblačnost s deštěm na většinu území. „Déšť by měl ustávat až během nedělního odpoledne nebo spíš večera,“ doplnila Honsová.

Víkendové odpolední teploty budou přitom přívětivější než během minulého víkendu. Nejčastěji odpoledne vystoupí mezi 12 až 16 stupňů, ráno budou mezi 9 až 4 stupni Celsia.

Slunečnější počasí se však nedá očekávat ani začátkem příštího týdne. Naopak se spíše ochladí a teploty nejčastěji vystoupí maximálně na 14 stupňů. „Nejméně do středy velká oblačnost s občasným deštěm vydrží, srážky ale nebudou tolik intenzivní,“ uvedla Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám