Hlavní obsah

Na hřebenech Krkonoš připadlo až deset centimetrů sněhu

– Špindlerův Mlýn

V nejvyšších částech Krkonoš v noci na neděli napadlo zhruba deset centimetrů sněhu. Na hřebenech, kde nyní leží kolem 155 centimetrů sněhu, v neděli ráno mrzlo a viditelnost kvůli mlze dosahovala zhruba 300 metrů.

Foto: Vladimír Michna, Novinky

Krkonoše. Ilustrační foto

Článek

Podle horské služby na hřebenech Krkonoš stále sněží a fouká vítr. V lavinových katastrech platí druhý stupeň lavinového nebezpečí z pětibodové stupnice. Například na vrcholu Sněžky bylo v neděli po sedmé hodině 11,9 stupně Celsia pod mrazem a mlhavo.

V Krkonoších zůstávají v provozu hlavní lyžařské areály, některé budou v provozu do pondělí 9. dubna, například vlekaři ve Špindlerově Mlýně ale sezonu ukončí o týden později. Na Horních Mísečkách by se v případě příznivého počasí mohlo lyžovat do 1. května.

Podle meteorologů by v neděli v hradeckém kraji měla být proměnlivá oblačnost, místy by mohlo sněžit. Nejvyšší denní teploty budou do šesti stupňů Celsia, na horách v 1000 metrech nad mořem kolem minus čtyř stupňů. V pondělí má být jasno až polojasno, nejvyšší denní teploty vystoupají na devět stupňů Celsia.

Reklama

Výběr článků

Načítám