Hlavní obsah

Horší to být nemohlo, na Velikonoce bude zima, déšť a sněžení

Právo, per

Velikonoční počasí nás nepotěší. Meteorologové předpovídají, že se výrazně ochladí, na celém území republiky budou občasné přeháňky, na horách a později i v nížinách sněhové. Celkově mají být Velikonoce teplotně podprůměrné.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Za posledních padesát let je průměr teplot velikonočních dní 6 stupňů a letos to možná bude ještě méně,“ řekla Právu ve středu Dagmar Honsová z pražského Meteopressu. Zatímco včera teploty na Moravě byly až 20 stupňů, od čtvrtka se bude postupně ochlazovat.

V pátek nás čeká zataženo, občas déšť, na horách sníh, ranní teploty 5 až 1, odpolední 9 až 13 stupňů. V sobotu má sněžit již od 600 metrů nad mořem, ranní teploty klesnou na –3 až –1 a odpolední vystoupí na 6 až 10 stupňů.

Velikonoční neděle bude asi nejchladnější. Sněhové přeháňky mají být na celém území republiky, někde se mohou mísit s deštěm. Ranní teploty poklesnou na 0 až –4 a odpolední vystoupí jen na 3 až 7 stupňů.

Pondělí velikonoční bude v podstatě stejné, jen odpolední teploty o trošičku povyskočí na 6 až 10 stupňů. Opět ale bude obloha zatažená s občasným deštěm.

„Takovéto počasí vydrží do středy příštího týdne. Od čtvrtka už bychom se opět mohli dostat na odpoledních maximálně 15 stupňů Celsia. Sluníčko a teploty kolem dvaceti, jako jsme měli koncem března, v nejbližších dnech nečekáme,“ uzavřela Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám