Hlavní obsah

Znechucení členové ODS v Dubí vládní stranu hromadně opustili

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dubí

Padesát lidí včetně starosty města Petra Pípala vystoupilo v únoru z ODS, místní stranická buňka má tak nyní pouze čtyři členy. Pípal a spol. jsou znechuceni současným směřováním ODS.

Foto: Archiv, Právo

Starosta Dubí Petr Pípal odešel s dalšími 50 lidmi z ODS

Článek

„Od vstupu strany do vlády se změnily její priority, vítězí vyšší cíle nad každodenní prací. Přestal jsem politiku ODS chápat, neumím ji vysvětlovat a v žádném případě jí nechci obhajovat,“ přiblížil Pípal Právu hlavní důvod svého rozhodnutí.

Posledním střípkem do mozaiky, která vedla k jeho odchodu ze strany, byly spory o místa na teplické kandidátce pro podzimní krajské volby. Pípal se ocitl na nevolitelném místě.

„Krajské vedení strany přitom deklarovalo, že úspěšní komunální politici budou v čele kandidátky,“ připomněl starosta nepsanou dohodu.

Pípal tvrdí, že se s ODS nerozešel ve zlém. "Svůj odchod jsem předem konzultoval s předními funkcionáři strany,“ poznamenal Pípal, jenž svým postojem strhl k odchodu z ODS na pět desítek dubských spolustraníků.

Většina z nich bez politického angažmá dlouho nebude. „Osobně jsem dostal nabídku od více politických uskupení. Rozhodl jsem se pro Severočechy.cz,“ konstatoval Pípal.

Reklama

Výběr článků

Načítám