Hlavní obsah

Rozlučte se s ODS, vybízí pražská ČSSD zastupitele TOP 09 a nabízí podporu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vedení pražské ČSSD vyzvalo zastupitele za TOP 09 k ukončení koalice s ODS na pražské radnici. Nabízí jim menšinovou vládu s podporou ČSSD. Na výzvě se shodli členové krajského výkonného výboru a zastupitelé hlavního města. Sociální demokraté tak reagovali na kauzu kolem zveřejněných odposlechů telefonátů mezi Pavlem Bémem a Romanem Janouškem.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Budova Magistrátu hlavního města Prahy

Článek

"Nabízíme TOP 09 jednání o utvoření menšinové rady pouze za účasti TOP 09," řekl šéf zastupitelského klubu ČSSD Petr Dolínek. Podle něj by tak TOP 09 obsadila všechna místa v radě, sociální demokracie by pouze pomáhala TOP 09 prosazovat její plány v zastupitelstvu, kde by samotná TOP 09 neměla většinu.

"Není čas na hrdinství, město se musí očistit. Všem nám jde o Prahu," řekl Dolínek. Trvá na tom, že současné řešení situace kolem odposlechů Béma a Janouška ze strany ODS není dostatečné. Bém v pondělí večer požádal o pozastavení svého členství ve straně.[celá zpráva]

Odposlechy, které od minulého týdne zveřejňuje deník Mf Dnes, ukazují Janouškův vliv na dění na magistrátu, uvnitř ODS nebo tehdejší vlády. Podle odposlechů měl Janoušek v Praze spolurozhodovat o prodeji majetku, o územním plánu či o vedení akciových společností hlavního města Prahy.

Výběr článků

Načítám