Hlavní obsah

Černochová převzala po obviněném Paluskovi vedení Prahy 2

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Poslankyně Jana Černochová (ODS) opětovně usedla do čela městské části Prahy 2. Na pondělním mimořádném zasedání ji podle očekávání zvolili zastupitelé jako nástupkyni obviněného Jiřího Palusky (ODS). Ten na začátku března rezignoval kvůli obvinění ze zneužití pravomoci veřejného činitele.

Foto: Petr Horník, Právo

Jana Černochová

Článek

Cestě Černochové do čela městské části prakticky nic nepřekáželo. Neměla žádného protikandidáta a na její kandidatuře se shodly všechny koaliční strany. Opoziční zastupitelé pro její zvolení ruku nezvedli.

"Chtěla bych zlepšit komunikaci, provést Prahu 2 prodejem bytových domů a dostat úřad a agendu, kterou poskytuje, opět na přední stránky novin v tom pozitivním slova smyslu," uvedla staronová starostka.

Do úřadu se Černochová vrátila po téměř dvou letech. Starostkou druhé městské části byla od roku 2006 do podzimu 2010, předtím vykonávala funkci zástupkyně starosty. Ve sněmovních volbách v červnu roku 2010 získala výraznou podporu voličů a usedla do parlamentu.

Paluska se trestného činu údajně dopustil tím, že porušil povinnosti při správě cizího majetku. Obvinění se týká výstavby půdních bytů v domě v Dittrichově ulici. Podle policie způsobil škodu tři milióny korun. Hrozí mu až deset let vězení. Bývalý starosta ale vinu odmítá. Pokud bude Paluska zproštěn obvinění, je Černochová ochotna vzdát se v jeho prospěch funkce starostky.

Reklama

Výběr článků

Načítám