Hlavní obsah

Březen bude teplý, koncem měsíce se čeká až 16 stupňů

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výhled březnového počasí nabídne podle meteorologů spíše více oblačnosti s občasnými srážkami. Zejména na horách se v první polovině měsíce bude jednat i o sněžení. Odpolední maxima se budou pohybovat kolem deseti stupňů Celsia, přičemž závěrem měsíce může být až 16 stupňů. Ve středu to uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Od 1. do 10. března očekávají meteorologové převážně oblačno. Polojasno by mohlo být zejména v úvodu období. "První polovina dekády bude teplejší než druhá polovina, proto se sněhové srážky očekávají až ve druhé polovině období, zejména na horách, v nižších polohách srážky smíšené," uvádí předpověď.

Noční minima budou nejprve mezi sedmi a dvěma stupni, posléze klesnou na interval minus jednoho až minus šesti stupňů. Přes den budou teploty ponejprv šplhat na osm až 13 stupňů, posléze pouze na hodnoty mezi nulou a pěti stupni Celsia.

Také úvod druhé březnové dekády od 11. do 20. března bude poměrně chladný. Bude převládat oblačno až polojasno. Srážky mohou být i sněhové. "Během dekády dojde k přibývání oblačnosti a srážek," uvedl ČHMÚ s tím, že sněžení se udrží pouze na horách.

Noční minima očekávají meteorologové mezi třemi a minus třemi stupni, denní nejprve kolem dvou stupňů Celsia, posléze mezi čtyřmi a deseti stupni.

Závěrečná dekáda od 21. do 31. března by měla nabídnout méně oblačnosti. "Očekáváme převážně polojasno, jen zpočátku ještě zvětšená oblačnost, místy s deštěm," uvedli meteorologové. Noční minima se z intervalu tří až minus tří stupňů dostanou na nulu až šest stupňů. Přes den meteorologové očekávají maxima od pěti do 11 stupňů, v závěru měsíce až mezi 10 a16 stupni.

Reklama

Výběr článků

Načítám