Hlavní obsah

Lídrem ČSSD v krajských volbách na jižní Moravě je opět Hašek

Právo, ČTK, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihomoravský hejtman získal drtivou většinou hlasů podporu na pozici lídra sociální demokracie pro letošní krajské volby. Ze 140 delegátů krajské konference, která se v sobotu uskutečnila v obci na Vyškovsku, což je region podporující především Bohuslava Sobotku, pro Haška hlasovalo 114 účastníků.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jihomoravský hejtman a druhý muž soc. dem. Michal Hašek

Článek

Hašek chce podle svých slov podporovat rozvoj vědy, výzkumu a inovací na jižní Moravě. Jako další priority uvedl kvalitu a dostupnost veřejných služeb, úspěšné čerpání z evropských fondů, moderní infrastrukturu, rozvoj venkova a podporu vinařství. Upozornil na to, že příští krajskou reprezentaci zřejmě čeká nelehké období po ekonomické stránce. "I na regionální úrovni se projeví dopady hospodářské krize," uvedl Hašek.

Hejtman kritizoval vládu za údajné resty vůči jižní Moravě, zejména v oblasti silniční infrastruktury. "Nestojí ani jeden metr významných dopravních staveb, jako je dálnice do Vídně. Považoval bych za fatální ostudu, kdyby rakouská strana byla v roce 2014 na státní hranici a na české straně by se nedělo vůbec nic," řekl Hašek.

„Přijímám volbu lídra jihomoravské ČSSD pro letošní krajské volby s velkou pokorou i respektem. Hlasy více než 80 procent delegátů jsou pro osobně velkou podporou,“ dodal Hašek.

Reklama

Výběr článků

Načítám