Hlavní obsah

Dopravu na západě Čech komplikují ohnuté stromy

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Zejména pod tíhou sněhu ohnuté a popadané stromy, ale také řidiči parkující na místech, kde je odhrnutý sníh, i když je tam zákaz, komplikují dopravu na západě Čech v Karlovarském kraji. V noci na pondělí ve vrcholových partiích Krušných hor napadlo kolem 20 cm čerstvého sněhu.

Foto: Miroslav Rada, ČTK

Silnice mezi Loučnou a Dlouhou Loukou v Krušných horách

Článek

„Se stromy, které se naklánějí nad silnici, máme problémy zejména na Mariánskolázeňsku,“ uvedl Josef Bulka, který má v regionu zimní údržbu silnic na starosti. „Na silnicích mezi Kynžvartem, Kladskou a Mariánskými Lázněmi se stromy pod tíhou sněhu naklonily tak nad silnice, že snížili průjezdový profil natolik, že tudy už nemohou projet autobusy. Budeme muset stromy či větve od silnice odstranit. Stromy hrozí, že spadnou a mohou být příčinou dopravní nehody. Pokud by došlo k poškození vozidla kvůli nahnutému stromu, který zužuje průjezdový profil, škody platí správce silnic,“ konstatoval Bulka.

Dalším problémem jsou řidiči, kteří parkují v zákazech stání, zejména pak na točnách techniky silničářů. „Kupříkladu v osadě Studenec na Sokolovsku kvůli tomu na takové točně zapadl ráno autobus. Když se snažil z místa vyprostit, tak jedno z nesprávně zaparkovaných vozidel odřel,“ uvedl Bulka.

„My točnu odklidíme, ale místní či turisté si to vysvětlí tak, že jsme jim připravili místo pro parkování. Urgovali jsme věc u starosty Oloví, pod kterou Studenec spadá, ale ten je také bezradný. Místní ho neposlouchají a dál parkují v místech, kde je to zakázané. Proto budeme přivolávat policii,“ pokračoval Bulka s tím, že podobné potíže mají silničáři rovněž v Libnově, na Hřebečné či na Blatenském Vrchu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám