Hlavní obsah

Dobeš chce v roce 2013 na sport 2,2 miliardy

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministr školství Josef Dobeš žádá pro financování sportu a jeho rozvoj v roce 2013 dalších 2,2 miliardy. Oznámil to v úterý novinářům s tím, že bez konstantního přílivu peněz nelze počítat s koncepčním rozvojem sportu. Toho by se podle něj mělo dosáhnout i novým zákonem, který by financování zajistil.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Ministr školství Josef Dobeš (VV)

Článek

„Podpora sportu by měla být zakotvena přímo v rozpočtu ministerstva školství, jedině tak bude možné garantovat, že v dobách těžkých bude dána podpora sportu a bude konstantní. Pro koncepční rozvoj sportu jasně potřebuji pro rok 2013 celkem 2,2 miliardy,“ prohlásil Dobeš.

Podle něj již v úterý v Senátu zástupce Českého olympijského výboru upozorňoval na to, že může být ohrožena účast některých sportů na letních hrách v Londýně. Ministr dodal, že je třeba vybudovat sportovní infrastrukturu v ČR.

„Dnes s předsedy jednotlivých svazů dáváme mapář infrastruktury, kterou chceme vybudovat. Ať jsou to Vítkovice-Ostrava, Mekka atletiky, kde ze Zlaté tretry chceme s Janem Železným vytvořit Diamantovou ligu, ať je to Velká cena (motocyklů) v Brně, Nové Město na Moravě a tradiční lyžování, víceúčelová hala v Praze pro míčové sporty nebo národní centrum v Nymburce,“ uvedl Dobeš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám