Hlavní obsah

Motorkář na Olomoucku smetl cyklistu, způsobil mu otřes mozku

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiatřicetiletý motocyklista srazil v neděli odpoledne čtyřiapadesátiletého cyklistu na okraji Uničova na Olomoucku. K nehodě přitom vůbec nemuselo dojít, kdyby se motorkář nevyhýbal nástupu do vězení, kam jej poslal soud.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„K nehodě došlo krátce po půl druhé odpoledne na Mohelnické ulici. Motocyklista, který jel ve směru na Benkov, se srazil s cyklistou jedoucím na obec Medlov. Při vyšetřování nehody zjistili policisté, že po motorkáři bylo vyhlášeno celostátní pátrání, protože se vyhýbal nástupu trestu odnětí svobody,“ řekl Právu mluvčí krajského policejního ředitelství v Olomouci Michal Pižurin.

Cyklista byl převezen do nemocnice ve Šternberku. „Utrpěl otřes mozku,“ sdělil Právu náměstek ředitele Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Jan Weinberg.

Motorkář byl dopraven na obvodní policejní oddělení v Uničově a vězení se již nevyhne.

„Dechová zkouška na alkohol byla u obou účastníků dopravní nehody negativní. Bližší okolnosti střetu motorkáře s cyklistou jsou dosud předmětem šetření,“ dodal Pižurin.

Reklama

Výběr článků

Načítám