Hlavní obsah

Vaše divadlo nás spojilo, vzkázala koalice sociálním demokratům

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéfové poslaneckých klubů ODS, TOP 09 a VV Zbyněk Stanjura, Petr Gazdík a Vít Bárta poděkovali ČSSD za to, že sněmovní obstrukce výrazně zlepšily vztahy uvnitř koalice. Projevy poslanců sociální demokracie koalice označila za ochotnické divadlo.

Foto: Petr Horník, Právo

Šéfové poslaneckých klubů, zleva Vít Bárta (VV), Zbyněk Stanjura (ODS) a Petr Gazdík (TOP 09 s Starostové)

Článek

"Koalice nikdy nebyla v lepších vztazích," shrnul Gazdík s tím, že za to je třeba poděkovat obstrukcím, které utužily vztahy jinak hašteřivých koaličních stran.

Gazdík se pozastavil mimo jiné nad tím, že předseda ČSSD Bohuslav Sobotka  opustil kolem půlnoci jednání. "To by dobrý vůdce dělat neměl," dodal Gazdík. Pobavila jej i úroveň některých příspěvků a skutečnost, že prostor dostali i poslanci, kteří se jinak vyjadřují spíše sporadicky. [celá zpráva]

Stanjura podotkl, že ve Sněmovně se večer nezdržoval ani žádný ze senátorů, kteří měli námitky horní komory prezentovat. Ještě více jej zarazilo, že absentoval i sociálnědemokratický zpravodaj projednávaného tisku.

Bárta za VV okomentoval vystoupení sociálních demokratů jako "povrchní přednáškovou činnost koktajících poslanců na neaktuální téma". Mimo jiné naznačil, že za obstrukcemi ČSSD může stát "hazardní lobby", která chce zamezit zdanění hazardu.

Reklama

Výběr článků

Načítám