Hlavní obsah

Za růžový kříž u Dobronína hrozí pokuta

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za růžový nátěr kříže na louce Budínka u Dobronína může pražská organizace České strany národně sociální (ČSNS) dostat až dvacetitisícovou pokutu. Právu to v pondělí řekla krajská mluvčí policistů z Vysočiny Dana Čírtková. První místopředseda strany Michal Klusáček se k činu i přesto hlásí, s pokutou ale nesouhlasí.

Článek

„Čin z 28. října policisté kvalifikovali jako přestupek proti občanskému soužití s významem schválnost,“ uvedla policejní mluvčí. Po dořešení policisté věc postoupí příslušnému městskému úřadu k projednání.

„Pokud někdo něco udělá, měl by se pod to podepsat. Byla to akce místní organizace ČSNS Praha 1, což jsme připraveni potvrdit i do policejního protokolu,“ řekl Právu Klusáček, který je zároveň předsedou této stranické buňky. Od počátku tvrdí, že protestní demonstrace k 28. říjnu byla odpovědí na diskusi, kterou započal postavením kříže za ubité Němce dobronínský občan Milan Litavský. [celá zpráva]

Růžovým nátěrem a instalací dřevěných křížů za oběti německých válečných zvěrstev se prý ČSNS jen do této diskuse zapojila. Proti stanovisku policistů, totiž že jde o schválnost, se tak prý ČSNS bude bránit a vezme si na pomoc právníky.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám