Hlavní obsah

Zaorálek překračuje hlukové limity, stěžoval si Kalousek

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) si při úterním jednání Sněmovny kolegům postěžoval, že místopředseda Sněmovny Lubomír Zaorálek překračuje při svých vystoupeních hlukové limity.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Lubomír Zaorálek (ČSSD) při projevu před poslanci

Článek

Zaorálek navrhl, aby premiér Petr Nečas (ODS) oznámil, s jakým stanoviskem pojede na středeční summit EU. Poté, co nebyl jeho návrh přijat, znovu se chopil mikrofonu a koaličním poslancům emotivně vyčinil.

"Jsem přesvědčen, že zákony platí i ve Sněmovně pro poslance, a proto prosím kancelář Sněmovny, aby zajistila měření hluku při vystoupení řečníků,“ konstatoval Kalousek.

Kalousek dodal, že překročí-li řečníci hlukové limity, měli by být napomenuti. „V případě pana místopředsedy Zaorálka jsem přesvědčen, že je to pravidlem,“ neodpustil si následně popíchnutí.

Poslanci budou na schůzi projednávat základní parametry státního rozpočtu a rovněž budou hlasovat o reformních zákonech, které jim vrátili senátoři.

Reklama

Výběr článků

Načítám