Hlavní obsah

Hory pokryla sněhová nadílka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zima v posledních dnech dává jasně najevo, že už se na českém území definitivně usídlila. Na hřebeny českých i moravských hor se snáší sníh a v noci by se teplota přes nulu vyhoupnout neměla, předpokládají meteorologové.

Článek

Studená fronta přinesla na české území chladný vzduch, který sem rozšiřuje od jihozápadu výběžek vyššího tlaku, informuje Český hydrometeorologický ústav.

Po celý čtvrtek bylo převážně oblačno, na východě i zataženo místy s deštěm. Odpoledne začalo oblačnosti ubývat, ojediněle se ale tvořily přeháňky, které se ve vyšších polohách měnily ve sněhové. Denní maxima se pohybovala mezi šesti až deseti stupni Celsia, na horách kolem nuly.

Podle meteorologů se očekávají sněhové přeháňky v polohách od 800 metrů nad mořem v oblastech Olomoucka, Pardubicka, Královéhradecka, Liberecka, Ústecka, jižních Čech, Plzeňska nebo Karlovarska.

Například na Klínovci v Krušných horách byl v odpoledních hodinách patrný sníh, ale zatím jen poprašek.

V noci by se měla obloha projasnit a mrazy přituhnou. Teploty se budou pohybovat od minus čtyř stupňů do nuly, po ránu se ojediněle objeví mlhy, místy i mrznoucí. Jasno až polojasno vydrží i během následujícího dne. Páteční odpolední teploty zůstanou při šesti až deseti stupních, na horách poklesnou ke dvěma stupňům Celsia.

Reklama

Výběr článků

Načítám