Hlavní obsah

Léto se nevzdává, teplo vydrží do půlky října

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli se v úterý nad Českem přežene slabá studená fronta a lehce se ochladí, už od čtvrtka by se měla rtuť teploměrů opět šplhat k letním hodnotám. O víkendu se můžeme těšit až na 25 stupňů Celsia a slunečné počasí. Vysoké teploty by měly vydržet do poloviny následujícího měsíce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Léto se nevzdává a zřejmě bude až do půlky října,“ konstatoval mluvčí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) Petr Dvořák.

Doplnil, že se v průběhu úterka utvořilo nad Krušnými horami několik malých a slabých bouřek, tedy v této roční době už poměrně neobvyklého jevu. Přesto nevyloučil, že během dne padnou teplotní rekordy.

Po úterním a středečním slabém ochlazení se však opět vrátí letní teploty. „Za slabou studenou frontou, která nás dnes v odpoledních hodinách začne přecházet od severozápadu, se sice slabě ochladí, ale již během čtvrtka se bude za slunečného počasí zvolna oteplovat,“ řekl Jan Havelka z ČHMÚ.

„Oblast vysokého tlaku vzduchu bude počasí ve střední Evropě ovlivňovat až do počátku příštího týdne, a tak nejvyšší denní teploty budou i o víkendu dosahovat letních hodnot, tedy až kolem 25 stupňů Celsia,“ dodal Havelka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám