Hlavní obsah

Fanoušci Baníku protestují a hanobí ostravského primátora

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Příznivci ostravského Baníku před pondělním utkáním se Spartou opět hlasitě vyjádřili svůj nesouhlas s plánovaným stěhováním na vítkovický stadión. Protože Bazaly nesplňují kritéria pro konání zápasů v nejvyšší fotbalové soutěži, má se Baník stěhovat do Vítkovic. S tím ale fanoušci nesouhlasí.

Článek

Na Masarykově náměstí se v podvečer sešlo několik stovek fanoušků ostravského fotbalového klubu, kteří se vydali na pochod na stadión Bazaly. Fanoušci chtějí, aby klub zůstal ve slezské části Ostrava, protože Baník je slezský klub.

Na protestní pochod zvaly fanoušky plakáty s výzvou "Chachare, zachraň Bazaly". V čele průvodu se objevil transparent s nápisem "Primator cygani", což v ostravském dialektu znamená "Primátor lže". Dav také adresoval šéfovi městské rady řadu hanlivých vzkazů.

Jde o reakci na loňské předvolební vyjádření Petra Kajnara (ČSSD), který sliboval, že v roce 2013 bude v Ostravě stát nový fotbalový stadión.

Foto: Aleš Honus, Právo

Hlavním terčem fanoušků Baníku se stal primátor Petr Kajnar (ČSSD).

Pochod se z Masarykova náměstí vydal přes ulici 28. října a Sýkorův most směrem na stadión Bazaly. Pochod proběhl bez větších incidentů, utkání se Spartou začalo v 18.30 hodin.

Na Hlavní nádraží v Ostravě dorazilo odpoledne asi 70 příznivců Sparty. Také jejich příjezd se zatím obešel bez problémů. Policie dohlížela na to, aby se obě skupiny před stadiónem nesetkaly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám