Hlavní obsah

Šestice zraněných turistů v Řecku přiletí v sobotu domů

Právo, Denisa Telaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Šest turistů zraněných při tragické nehodě v Řecku, při níž zahynuli tři lidé a jedenáct se zranilo, se v sobotu vrátí zpět do České republiky. Dalších pět nadále zůstává v péči lékařů. Právu to potvrdil majitel ostravské cestovní kanceláře Nikolas Tours Nikolas Mumulos.

Článek

Až se zdravotní stav pěti zraněných klientů zlepší natolik, aby se mohli vydat na cestu domů, cestovní kancelář pro ně pošle klidně i speciální letadlo.

„Všichni jsou pojištění, takže v tom není problém. Navíc plánujeme, že všichni turisté, kteří se předčasně z dovolené z Řecka vrátí, budou odškodněni. V sobotu odletí za zraněnými do Řecka i členové jejich rodiny, aby je podpořili v této těžké situaci,“ sdělil Mumulos. Dále uvedl, že v sobotu ráno, kolem tři čtvrtě na devět, přiletí šestice zraněných turistů na letiště Leoše Janáčka v Mošnově u Ostravy.

Nehoda autobusu, který vezl 21 českých turistů, se stala ve středu 14. září odpoledne na řecké dálnici na trase Ioannina – Kozani. Autobus se právě vracel z návštěvy klášterů ve středním Řecku, když do něj zezadu narazil velký terénní vůz. Na místě zemřely dvě ženy, později v nemocnici jeden muž. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám