Hlavní obsah

Týden bude deštivý, oteplí se o víkendu

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až do konce pracovního týdne bychom měli počítat s deštivým a chladným počasím. Teploty se nepřehoupnou přes 21 stupňů. Naopak o víkendu by mělo ubýt oblačnosti a až do poloviny příštího týdne se můžeme těšit na návrat letního počasí. Uvedla to Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Až do pátku bude území České republiky ovlivňovat studený vítr vanoucí od západu. Teplota vzduchu bude proto nižší a počasí téměř zářijové.

"V pondělí se budou odpolední teploty pohybovat mezi 17 až 21 stupni Celsia, bude převládat oblačno s občasnými dešťovými přeháňkami a ojedinělými bouřkami," uvedla Dagmar Honsová.

Podobné teploty budou v Česku také v úterý, přičemž ráno mohou klesnout až k devíti stupňům Celsia. Přes den by mělo převládat polojasno až skoro jasno a s odpoledními hodinami bude přibývat oblačnosti.

Ve středu se ranní teploty mají pohybovat mezi sedmi až 11 stupni Celsia, v odpoledních hodinách mezi 14 až 18 stupni. Na většině území bude oblačno s deštěm.

Srážky by měly v druhé polovině týdne ubývat. Ve čtvrtek a v pátek se budou vyskytovat spíše ojediněle. Oba dva dny bude obloha oblačná až polojasná, v pátek odpoledne se teploty mohou vyhoupnout až na 22 stupňů Celsia.

O víkendu by oteplování mělo pokračovat. Oba dva dny bude převážně polojasno s teplotami od 23 do 27 stupňů Celsia. "Letní počasí vydrží až do začátku následujícího týdne," řekla Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám