Hlavní obsah

Přeháněk se už do konce července nezbavíme

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pošmourné počasí posledních dní vydrží v České republice do konce týdne respektive července. Pozitivní zprávou je, že odpolední maxima by měla zvolna stoupat a koncem týdne by již mohly šplhat až k 26 stupňům Celsia. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Článek

V Čechách v bude v pondělí oblačno s přeháňkami, přičemž na Moravě a ve Slezsku bude převážně zataženo s občasným deštěm. "Odpolední teploty se dostanou na 16 až 20 stupňů, což z pondělí udělá nejchladnější den tohoto týdne," dodala Honsová.

Ani v dalších dnech se počasí příliš měnit nebude. V úterý bude polojasno až oblačno s ojedinělými přeháňkami. I vzhledem k tomu, že na úterý připadá svátek svaté Anny, která dle pranostiky přináší chladna z rána, málokoho překvapí, že ranní teploty klesnou na 13 až devět stupňů. Odpolední maxima se budou pohybovat mezi 19 až 23 stupni.

Ve středu bude i nadále oblačno až polojasno, ojediněle se znovu objeví přeháňky a místy rovněž bouřky. Odpolední teploty se dostanou na 21 až 25 stupňů Celsia. Ranní teploty zůstanou na hodnotách z předchozího dne.

I po zbytek týdne si počasí uchová velmi podobný charakter. Dopoledne bude nejčastěji polojasno, v průběhy dne bude oblačnosti přibývat. Místy se budou objevovat přeháňky.

Ranní teploty budou až do pátku setrvávat v intervalu mezi 13 a devíti stupni, odpolední maxima vystoupají na 19 až 23 stupňů, při zmenšené oblačnosti může být až 26. Víkendová rána by podle předpovědi měla být trochu teplejší, mezi 15 a 11 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám