Hlavní obsah

Moravu čekají silné bouřky, varují meteorologové

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silné bouřky, které ve středu zasáhly Čechy, se během čtvrtka a noci na pátek objeví na Moravě a ve Slezsku. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal v této souvislosti výstražnou informaci pro Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský kraj.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Meteorologové upozorňují, že "během čtvrtka a noci na pátek se na východě území v bouřkách ojediněle vyskytnou přívalové srážky s úhrny kolem 35 milimetrů, kroupy a silný nárazový vítr".

Výstražná informace o silných bouřkách platí od čtvrtečního dopoledne do pátečního rána. Výstraha před silným deštěm se týká pouze Zlínského a Moravskoslezského kraje a platí  od půlnoci do pátečního dopoledne.

"Bouřky mohou lokálně vést k prudkému krátkodobému rozvodnění především menších toků. V noci na pátek budou bouřky přecházet do trvalejšího deště, na severovýchodě území, zejména v Beskydech, i vydatnějšího," dodali meteorologové.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám