Hlavní obsah

Počasí bude jako na houpačce, nabídne tropy i déšť

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí v České republice nabídne tento týden jak tropické teploty, tak bouřky doprovázené vydatnými srážkami. Nejteplejším dnem bude zřejmě středa, kdy se rtuť teploměru bude šplhat k hodnotám přes 30 stupňů Celsia, nejchladnějším dnem by naopak měl být pátek. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V souvislosti s nočním přechodem studené fronty napršelo na některých místech až 30 milimetrů srážek, konstatovala Honsová s tím, že v průběhu pondělí bude srážek od západu postupně ubývat a odpoledne by mělo být již převážně polojasno až skoro jasno. V Čechách se odpolední maxima budou pohybovat mezi 22 až 26 stupni, na jižní Moravě může být až 28 stupňů Celsia.

Úterý bude převládat jasno až polojasno. Ranní teploty poklesnou na 14 až 10 stupňů, odpolední vyšplhají na 24 až 28. Po ránu se mohou místy objevit mlhy.

Středa bude ve znamení jasné až polojasné oblohy, přičemž ranní teploty budou kolísat mezi 16 až 12 stupni Celsia.

Odpoledne začne počasí ovlivňovat studená fronta od západu, která s sebou přinese více oblačnosti s dešťovými přeháňkami a silnými bouřkami. Odpolední maxima by se nicméně měla vyšplhat na 27 až 31 stupňů.

Čtvrtek bude převážně oblačný a zatažený s deštěm či alespoň přeháňkami. Na Moravě a ve Slezsku budou ještě doznívat bouřky. Meteorologové nicméně očekávají ze středy na čtvrtek na některých místech tzv. tropickou noc, tedy stav, kdy nejnižší teplota neklesne pod 20 stupňů Celsia. "Minimální teploty se v noci ze středy na čtvrtek budou pohybovat mezi 20 a 16 stupni," konstatovala Honsová. Přes den se rtuť teploměru dostane na 23 až 27 stupňů.

Pátek bude převážně oblačný s přeháňkami a odpoledními maximy v rozmezí 20 a 24 stupňů. Méně oblačnosti pak meteorologové očekávají o víkendu, kdy by mělo být spíše polojasno s občasnými přeháňkami. Sobotní maxima se dostanou na 21 až 25 stupňů, v neděli by mělo být ještě tepleji - mezi 24 a 28 stupni Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám