Hlavní obsah

Při leteckém dnu u Chotěboře se zabil parašutista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chotěboř
Aktualizováno

Devětačtyřicetiletý parašutista se v sobotu vážně zranil při exhibičním hromadném seskoku během leteckého dne na letišti Dobkov u Chotěboře. Svým zraněním později podlehl. V týž den se na Svitavsku zřítil paraglidista a na Berounsku se zranil další parašutista.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Nehoda se stala kolem 11:00, muž z Jihlavska se zřejmě zranil při doskoku. Letecky byl přepraven do pražské fakultní nemocnice v Motole.

"Muž utrpěl těžká zranění a byl v kritickém stavu," doplnil Miroslav Havlík z krajské zdravotnické záchranné služby. Později dodal, že muž na následky svých zranění zemřel.

Příčiny nehody vyšetřuje policie, řekla havlíčkobrodská policejní mluvčí Jana Mazourová.

Na Svitavsku se zřítil paraglidista

Na Svitavsku se zase v sobotu zranil 63letý paraglidista. Po poledni se z výšky přes 40 metrů zřítil u Městečka Trnávka. Měl neuvěřitelné štěstí, protože urtpěl jen několik zranění, která nejsou životu nebezpečná. „ Záchranáři jej převezli vrtulníkem do nemocnice, řekla mluvčí svitavské policie Jana Kvaizarová.

Parašutista se zranil i na Berounsku

K podobnému neštěstí jako u Chotěboře došlo na Berounsku, kde se parašutista zranil při doskoku po problémech s padákem, uvedla berounská policejní mluvčí Marcela Pučelíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám