Hlavní obsah

Víkend proprší, pak přijdou vedra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí o nadcházejícím víkendu bude mít aprílový charakter. Přes naše území bude v krátkém sledu přecházet několik frontálních systémů, které s sebou přinesou proměnlivou oblačnost s deštěm, přeháňkami a teplotami kolem 20 stupňů Celsia. Počátkem příštího týdne by se mělo oteplit a závěrem měsíce se podle všeho dočkáme i tropických teplot.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"V sobotu začne naše území od západu ovlivňovat tlaková níže," konstatovala Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress s tím, že meteorologové očekávají spíše velkou proměnlivou oblačnost s četnými přeháňkami. V odpoledních hodinách začne počasí v Čechách ovlivňovat další frontální systém, který s sebou přinese více oblačnosti a místy i déšť.

Ranní teploty poklesnou na 11 až sedm stupňů, odpolední maxima se budou pohybovat v intervalu 16 až 20 stupňů Celsia.

Zataženo s deštěm či přeháňkami bude i v neděli, v průběhu dne však začne od západu oblačnosti i srážek ubývat a od jihozápadu začne naše území ovlivňovat teplé proudění. Ranní minima zůstanou na sobotních hodnotách, odpoledne se rtuť teploměru vyšplhá až k 23 stupňům.

V pondělí by již mělo být převážně polojasno, přičemž teploty se odpoledne dostanou na 25 až 29 stupňů Celsia. Ještě tepleji by mělo být v úterý, kdy odpolední teploty vystoupají na 28 až 32 stupňů Celsia.

Ve středu se s ohledem na přetrvávající vysoké teploty mohou objevit bouřky z tepla, upozornila Honsová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám