Hlavní obsah

Červen bude teplotně nadprůměrný, závěr proprší

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože by měl být červen teplotně nadprůměrný, na tropické teploty zřejmě hned tak nedojde. Letní dny budou spíše pod mrakem, do kterých občas vstoupí přeháňky nebo bouřky. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Od středy se začíná mírně ochlazovat, denní maxima se budou v průměru pohybovat mezi 20 až 26 stupni Celsia s polojasnou oblohou. Při zvýšené oblačnosti se budou tvořit přeháňky i bouřky, a to zejména odpoledne nebo navečer.

Kolem víkendu by se mělo mírně oteplit, teploty vystoupí místy na 28 stupňů Celsia, během příštího týdne se ale vrátí k původnímu rozmezí. Nejnižší noční teploty se očekávají v intervalu od 10 do 16 stupňů.

V půli měsíce bude polojasno až oblačno, při zvětšené oblačnosti lze opět v odpoledních a večerních hodinách počítat s bouřkami či přeháňkami. Nejnižší noční teploty poklesnou k rozmezí od 15 k devíti stupňům Celsia, denní maxima naopak narostou na 22 až 28 stupňů.

Na závěrečných deset červnových dní se obloha zatáhne, polojasno by mělo být jen přechodně. Na většině území předpokládají meteorologové občasné deště nebo přeháňky, i nadále se místy vyskytnou bouřky. Teploty zůstanou ve stejných mezích, pouze v posledních dnech se ještě ochladí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám