Hlavní obsah

Zpěváka Jana Kalouska obvinili z podílu na padesátimiliónovém podvodu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie obvinila zpěváka a pražského zastupitele Jana Kalouska (ODS) z pojistného podvodu. Měl se podílet na machinacích s fakturami, které několik let prováděl jeden autoservis, uvedla ve středu televize Nova. Kalouskovi hrozí až tříleté odnětí svobody, zastupitel svou vinu popírá. Celková škoda na machinacích činila 50 miliónů korun, podle policie o nich Kalousek věděl.

Foto: Petr Horník, Právo

Jan Kalousek

Článek

"Kriminalisté Prahy 1 obvinili devětačtyřicetiletého muže z Prahy 1 z trestného činu podvodu," řekla televizi mluvčí pražské policie Eva Kropáčová.

Kalousek se podle policie zapletl do trestné činnosti dnes už neexistujícího autoservisu, který vedl dvojí účetnictví: jedno pro finanční úřad a druhé pro pojišťovny, uvedla Nova. Způsobil tak škodu ve výši 50 milionů korun. "S osobou, která si u nich nechala opravit vozidlo, se dohodli, že navýší fakturu," vysvětlil kriminalista Pavel Just.

Podle policie si dal Kalousek do tohoto servisu dvakrát opravit auto, takže o podvodu musel vědět. To ale zpěvák odmítá. "Jednalo se o nějakou nesrovnalost v opravě vozu z roku 2006," uvedl Kalousek.

Může přijít o zastupitelský post

Pokud policie jeho obvinění nestáhne, mohl by zpěvák přijít o místo zastupitele. "Rozhodující je to, jak dopadne jeho podání proti tomuto obvinění, které, jak mě informoval, bude dnes podávat," řekl pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS).

Podle televize je do případu zapleteno na 70 lidí a vyšetřování může trvat několik let.

Zpěváka Jana Kalouska dosadila ODS několik týdnů před loňskými komunálními volbami do čela jedné z kandidátek. Po volbách se zařadil mezi zastupitele, kteří pobírají pravidelný plat.

Kalousek je známý jako člen skupiny ZOO, s níž natočil úspěšnou desku Čas sluhů. Na sólové dráze uspěl s deskou Hvězdy se mění, velkou star se však nikdy nestal.

Také se soudil se skupinou Support Lesbiens o píseň In da Yard. Soud rozhodl, že skladba Yardy Helešice je kopií Kalouskova Chodím ulicí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám