Hlavní obsah

Škárka: peníze v zahraničí nemám a na zastupitelstvu jsem vystupoval

Právo, Jan Rovenský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vyloučený poslanec Věcí veřejných Jaroslav Škárka odmítl slova místopředsedy VV a ministra školství Josefa Dobeše, že nikdy nevystoupil na zastupitelstvu, když byl komunálním politikem na Praze 1. Škárka dále zdůraznil, že nemá peníze v zahraničí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bývalý výkonný místopředseda Věcí veřejných Jaroslav Škárka

Článek

„Je třeba na férovku říct, že když mělo jít do nějakých těžkých soubojů s bývalým starostou Prahy 1, tak Jaroslav Škárka to neustál psychicky a nikdy na zastupitelstvu nevystoupil,“ řekl ve středečním rozhovoru v Právu Dobeš. [celá zpráva]

Podle Škárky jsou Dobešova slova polopravdy a lži, jelikož na zastupitelstvu v letech 2006 až 2010 vystupoval „poměrně hodně“, což podle něj lze doložit ze stenozáznamů.

Stejně tak označil Škárka za nepravdivá Dobešova slova o financích. „Proslýchá se Sněmovnou, jaké peníze mohl dostat Jaroslav Škárka za to, co dělá. Sněmovnou se proslýchá, že Kristýna Kočí má švýcarské konto a podobně,“ řekl Dobeš.

Zač bych se měl omlouvat? diví se Škárka

„Je komediální, že na jednu stranu říkají, že máme konta ve Švýcarsku a na druhou stranu si říkáme o půjčky. Je to přinejmenším blábol nejhrubšího kalibru,“ řekl Právu Škárka.

Na Škárku, který potvrdil pravost dokumentu, kde se píše o provizích z veřejných zakázek a neoficiálním vedení, tzv. koncepční radě, chce podat poslanec VV Vít Bárta trestní oznámení.

„Připadá mi to naprosto úsměvné, proč bych se měl omluvit za skutečnosti, které jsou jasné, zřejmé, pravdivé a naopak si myslím si, že by se měl Bárta omluvit voličům a veřejnosti, jak VV funguje,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám