Hlavní obsah

Tančím tak rychle, jak dovedu, říká John

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odstupující vicepremiér bez resortu Radek John (VV) tvrdí, že do politiky šel proto, aby změnil praktiky, které u nás fungovaly. Dál se hlásí k boji proti dinosaurům a k prosazování protikorupčních opatření, která patřila k hlavním volebním heslům Věcí Veřejných.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radek John (VV)

Článek

„Tančím tak rychle, jak dovedu,“ řekl Radek John v pořadu České televize Hyde Park. Otevřel prý se svým týmem mnoho hrobů na ministerstvu vnitra a podařilo se zrušit různé podivné zakázky a smlouvy a ušetřil stamilióny korun. Podle Johna probíhá vyšetřování, ale jako ministr po jednotlivých kauzách nemohl pátrat. „To by je měl i odsoudit?“ ptal se rozhořčeně John.

John zdůrazňuje, že tato vláda nekrade a na všech ministerstvech se zveřejňují zadávané zakázky. Navíc se zavedlo jmenovité hlasování ve vládě o majetkových otázkách, aby byla jasná zodpovědnost jednotlivců. V regionech je to podle Johna horší a funguje tam kolektivní nezodpovědnost.

V této souvislosti zdůraznil, že VV prosadily zrušení akcií na majitele. Zároveň však připomněl, že „ti lumpové budou uzavírat smlouvy o budoucím prodeji akcií“. Nicméně budou to mít ztížené. „To koryto pro ně je zapotřebí zužovat,“ řekl John.

Reklama

Související témata:

Související články

Jinam než na vnitro nepůjdu, tvrdí John

Předseda Věcí veřejných (VV) Radek John se do vlády nechce vrátit, i kdyby zmizely důvody, kvůli kterým z koalice odešel. Podle svých slov má zájem jen...

Výběr článků

Načítám