Hlavní obsah

Pražský primátor dostal dopis s výbušninou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražskému primátorovi Bohuslavu Svobodovi (ODS) zhruba před měsícem někdo poslal dopis s výbušninou, údajně trinitrotoluenem. Roznětku zásilka neobsahovala. Napsal to týdeník Euro ve svém pondělním vydání. Primátor má od dubna policejní ochranu.

Foto: Petr Horník, Právo

Bohuslav Svoboda

Článek

V dopise byly také fotografie jeho ženy a dítěte, které někdo po celý den sledoval a fotografoval.

Časopis informaci získal z policejních kruhů a pražská policie ji na konkrétní dotaz nevyvrátila. "Vámi uvedené skutečnosti řeší pražští kriminalisté jako podezření z přečinu nebezpečné vyhrožování, nebezpečné pronásledování a zločin vydírání. S ohledem na probíhající vyšetřování a bezpečnost dotčených osob nemohu na vaše otázky odpovědět," reagovala pro Euro policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Primátor nečelí podobným útokům na svou osobu poprvé. Už loni v prosinci začal dostávat výhrůžné SMS zprávy, v nichž mu a jeho rodině někdo vyhrožuje likvidací. Výhrůžky se dokonce týkaly Svobodova syna. „Máš malé dítě, dědku, tak na to mysli,“ mělo stát v jedné textové zprávě.

Jeho ženě někdo propíchal pneumatiky od automobilu.

V dubnu policisté informovali, že Svoboda dostal přidělenou ochranu. Podle Eura by to mohlo souviset právě se zásilkou, kterou obdržel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám