Hlavní obsah

Klaus: To člověk standardně dělá, že si tužku z akce bere

Právo, tr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na úterním brífinku s novináři po převzetí čestného doktorátu na Vysokém učení technickém v Brně prezident Václav Klaus také zareagoval na video z pořadu České televize 168 hodin. To ukazuje, jak si v Chile bere na tiskové konferenci s tamním prezidentem protokolární pero.

Foto: Jan Trojan, Právo

Prezident Václav Klaus po převzetí čestného doktorátu na Vysokém učení technickém v Brně podepisoval své knihy. Na snímku s rektorem školy Karlem Raisem.

Článek

Klaus se ani nezlobil na některá média, která záběry převzala a uvedla, že pero ukradl. „Při ranní cestě do Brna jsem si v autě něco psal a všiml si, že na tužce je nápis Lisabon, Summit NATO, říjen 2010. To člověk standardně dělá, že si tužku z akce bere. Já potom píšu do různých bloků, momentálně na blok s nápisem Lotyšský parlament,“ řekl Klaus a zdůraznil, že v Chile to nebylo žádné zlaté pero, nýbrž propiska.

„Kde ji mám?,“ opáčil položenou otázkou. „Mám strach, že jsem ji nechal v kapse jedněch ze tří obleků, které jsem měl s sebou v Chile. Teď už tužku u sebe nemám,“ dodal Klaus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám