Hlavní obsah

Na protikorupční policii se po řediteli mění i zbytek vedení

Právo, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vedení klíčového elitního policejního útvaru pro boj s korupcí a nejzávažnější hospodářskou kriminalitou se po nástupu nového šéfa Tomáše Martince významně mění. Podle zjištění Práva totiž v uplynulých dnech na své posty rezignovali oba dosavadní náměstci ředitele.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tomáš Krůl, zodpovědný za vlastní vyšetřování, i Zdeněk Tomica řídící ekonomiku, ze svých postů odešli na vlastní žádost, u policie však oba zůstávají.

Právu to potvrdil mluvčí protikorupční policie Roman Skřepek. „Požádali o přeřazení na jiná místa v rámci policie,“ řekl bez dalších podrobností mluvčí. Podle informací Práva přejde Krůl na policejní prezidium a Tomica bude působit v rámci Policejní akademie.

Jejich odchod byl očekávaný, například s Krůlem má nový ředitel nevyřízené účty. Martinec se s Krůlem totiž ve vedení protikorupční policie sešel už před dvěma lety, tehdy ale musel po neshodách s ním a s tehdy novým ředitelem Liborem Vrbou z náměstkovského místa na útvaru odejít. A teď to podle informací Práva byl naopak Martinec, kdo Krůlovi „naznačil“, že by měl na svou funkci raději rezignovat.

Oficiálně se totiž z vysokých pozic u policie odchází vždy na vlastní žádost a „dobrovolně“, špičkových důstojníků se lze zbavit jen v případě závažných pochybení nebo při podezření na spáchání trestného činu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám