Hlavní obsah

Klaus popřel setkání s Burešem kvůli Sazce

Novinky, mib, aš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buenos Aires/Praha

Prezident Václav Klaus ve čtvrtek večer popřel tvrzení Hospodářských novin, že se minulý týden sešel s místopředsedou vrchního soudu Jaroslavem Buršeem a mluvili o Sazce. Měl lobbovat za skupinu PPF proti Hušákovi. Schůzku popírá podle HN i Bureš.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Václav Klaus

Článek

"Ne, já jsem se opravdu s panem místopředsedou vrchního soudu nesešel už dlouhou dobu. A myšlenka, že bych ho ovlivňoval v nějakém směru, je úplně směšná. A pan Plesl v Hospodářských novinách (redaktor HN Jaroslav Plesl. pozn. red) to musí asi číst z hvězd," řekl Klaus Novinkám v argentinském Buenos Aires. V jihoamerické zemi je na oficiální návštěvě.

V článku se uvádí, že se Bureš sešel i s Martinem Ulčákem, který má blízko k šéfovi Sazky Aleši Hušákovi. To pobouřilo skupinu PPF.

Bureše si měl už minulý týden pozvat podle Hospodářských novin Klaus, aby „mu vysvětlil, že by od něho nebylo rozumné pomáhat Hušákovu táboru proti skupině vedené PPF“. Schůzka se měla podle informací HN uskutečnit minulý pátek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám