Hlavní obsah

Znovu bych byl lídrem, říká Tůma před rozhodnutím Ústavního soudu

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zdeněk Tůma, který byl loni v komunálních volbách lídrem pražské TOP 09 a kandidátem na primátora, by v případě opakování volebního klání kandidoval znovu. O platnosti loňských voleb bude rozhodovat Ústavní soud (ÚS) koncem března.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Tůma (TOP 09)

Článek

Pokud by se konaly v Praze volby, byl byste znovu jedničkou TOP 09?

Počítám s tím. Podobně se vyjádřili i mí kolegové v klubu. A pan předseda Schwarzenberg se vyslovil, že počítá s tím, že bych byl lídrem kandidátky.

TOP 09 letos čekají vnitrostranické volby, budete usilovat o post předsedy pražské organizace?

Do voleb jsem šel jako manažer. Předtím jsem řídil instituci (ČNB) a Praha je instituce, která by šla řídit lépe. Ale nemám ani jsem neměl politické ambice. Definitivní rozhodnutí jsem neudělal, regionální volby jsou daleko, ale mé ambice nejsou velké. Minimálně se do toho nehrnu. Mě zajímají věcné problémy, jako je rozpočtové určení daní, vedu pražskou ekonomickou komisi TOP 09.

Vás politika jako diskuse, zdá se, moc nezajímá?

Je to o prioritách, ale neznamená to, že to nemá smysl. Je ale pravda, že politické debaty jsou delší, když je tam třicet lidí, než když jich je jenom pět. Moje priorita je věnovat se věcným problémům.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám