Hlavní obsah

Za zpoždění vlaků ne vždy mohou ČD, bude cestujícím vysvětlovat Fejk

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Od nového institutu ombudsmana Českých drah, který ztělesňuje Petr Fejk, se očekává, že bude nejen naslouchat klientům, ale také chránit dobré jméno podniku. ČD si jej najaly kvůli jeho angažmá v čele pražské zoo Praha, kdy se mu podařilo zvýšit návštěvnost a zisky zahrady. Zoologické znalosti mu ostatně mohou pomoci k orientaci na ČD, žertoval ministr dopravy Vít Bárta (VV), který v úterý své nároky na ombudsmana představil novinářům.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Fejk

Článek

„Funkci ombudsmana chápu mimo jiné jako oporu, aby nebyly ČD za otloukánky, a jimi nyní jsou. I když jsme si za ta léta zvykli, že v českých luzích a hájích jezdí vlaky pozdě, a říkáme pak: ‚no jo, to jsou ČD a to je jasné‘, není to úplně tak pravda. Očekávám od pana Fejka, že musí umět vysvětlit, kde to chyba ČD není,“ představil jako jeden z hlavních požadavků po Fejkovi Bárta.

Myslete i na pejskaře

Fejk by rád v budoucnu inicioval nové projekty, zasazoval se o konkrétní aspekty zkvalitnění služeb a upozorňoval na případná rizika. Zatím se s celým fungováním firmy seznamuje, po železnici cestuje prý po celé republice, navštěvuje depa, hovoří s pokladníky a celkově si získává „nadhled“, vysvětloval novinářům.

Bárta pak k tomu doplnil, že „musí ty vlaky nejen projet, ale i komunikovat s cyklisty a dalšími klienty, třeba i pejskaři.

Audit spojení s Janouškem nenašel

Na závěr ministr dopravy zdůraznil, že bude nadále bedlivě sledovat jakákoli rizika střetu zájmů a bude vděčný za každý impuls, který povede k ochraně jména ČD, nebo také Ředitelství silnic a dálnic či samotného ministerstva.

Bárta si totiž nechal vypracovat audit, který se měl zaměřit na možné působení kontroverzního podnikatele Romana Janouška ve firmách, které vykonávaly některé služby pro ČD. Podle auditu se nepodařilo najít ani právnickou osobu, která by měla jakoukoli vazbu na Janouška.

Reklama

Výběr článků

Načítám