Hlavní obsah

Nový sníh komplikuje v Čechách dopravu, na Moravě cesty namrzají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sníh a led trápí i v pondělí ráno řidiče, kteří mezi svátky vyjedou na silnice. V západních a středních Čechách je to především nový sníh, na Moravě led. Teploty ráno klesaly hluboko pod nulu a sůl na silnicích přestala účinkovat.

Foto: pro Novinky Aleš Havlas, Novinky

Článek

V Karlovarském a Plzeňském kraji napadlo několik centimetrů sněhu a silnice jsou sjízdné jen s opatrností. Sníh ve vyšších polohách vytváří souvislou uježděnou vrstvu. Nový sníh vytváří i vrstvu na některých úsecích dálnice D5.

Dohlednost je snížena vlivem srážek a oblačnosti. V celém regionu vane slabý vítr a v některých otevřených úsecích se mohou vytvářet sněhové jazyky. Teploty klesaly k mínus deseti stupňům Celsia.

V Ústeckém kraji jsou stále zavřené dvě silnice - z Krásného Lesa na Adolfov na Ústecku a z Horní Halže na chatu Nástup na Chomutovsku. I v tomto kraji na některých sinicích leží sníh. Dálnice D8 je mokrá a bez problémů sjízdná.

Sníh ztížil provoz i na Vysočině. Dálnice D1 je holá a mokrá. Na ostatních silnicích leží vrstva sněhu pokrytá posypem.

Nový sníh ztěžuje dopravu i v Praze. Problémy ale stejně jako nikde jinde v republice nepůsobí, protože doprava je slabá.

V Královéhradeckém kraji leží místy na silnicích zledovatělý sníh, především na Rychnovsku a v orlických horách. V Krkonoších se na některých úsecích tvoří sněhové jazyky. V sousedním Pardubickém kraji je situace podobná. Řidičům tam navíc ráno komplikovala situaci mlha.

V Moravskoslezském kraji jsou bez problémů sjízdné hlavní tahy. Cesty druhých a třetích tříd jsou pokryty zbytky zledovatělého sněhu. Situace na těchto komunikacích silničáři označili za naléhavou. Teplota v kraji se ráno pohybovala kolem -13 stupňů.

Ujetá vrstva sněhu leží ve vyšších polohách i ve Zlínském kraji. Hlavní silnice jsou holé a vymrzlé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám